fbpx

PRAKTISCHE INFORMATIE

TIJDSCHEMA

Alles op een rijtje

Zondag 14 mei 2023

WatWaarWanneer
Ophalen startbewijzenMarathonweg 1, Maastricht7.30
Start MarathonStart10.00
Start Halve MarathonStart10.00
Start 5KStart10.45
start 10KStart10.45
Finishline festival, Live muziek, Coverband, DJ MathonFinish11.00 -17.30
Prijsuitreiking 17.00

ATLETENGIDS

GOED VOORBEREID VAN START

Hieronder vind je de atletengids voor de editie 2022. Dit is een goede leidraad voor de editie in 2023.

STARTLIJST

SPOT JEZELF!

Maastricht Running Festival 2022
Laatste update: 15 april 2022, 12:00 uur
Gesorteerd op afstand en achternaam

VEEL GESTELDE VRAGEN

ALLE INFORMATIE

Het tijdschema vind je hierboven.

De start en finish van het Maastricht Running Festival bevinden zich op het Circusterrein in Maastricht. Het Circusterrein is gelegen aan de Marathonweg 1 in Maastricht.

Marathon:                   Vanaf 18 jaar
Halve marathon:        Vanaf 16 jaar
10 km:                          Vanaf 12 jaar
5 km:                            Vanaf 8 jaar

 

Wanneer bij het afhalen van het startnummer twijfel ontstaat over je leeftijd, mag er naar je ID-bewijs worden gevraagd. Als hieruit blijkt dat je jonger bent dan de minimum leeftijd, mag deelname geweigerd worden en vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Ja, bij alle wedstrijden worden de tijden van deelnemers geregistreerd. Op jouw startnummer is een chip bevestigd waarmee jouw tijd wordt geregistreerd. De resultaten zullen kort na de race bekend gemaakt worden via onze website en social media kanalen.

Normaliter ontvang je direct na je inschrijving de bevestigingsmail. Check ook voor de zekerheid je spamfolder even. Heb je de bevestigingsmail na een uur nog niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@maastrichtrunning.nl.

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt aangeschaft, kun je kosteloos je inschrijving annuleren en wordt het bedrag teruggestort op je rekening. Zonder annuleringsverzekering kunnen we je inschrijving wel annuleren, maar helaas het inschrijfgeld niet restitueren.

 

Zie ook de inschrijfvoorwaarden bij algemene voorwaarden in het inschrijfformulier.

Het is niet toegestaan om je startbewijs kosteloos of tegen betaling over te dragen aan iemand anders. Het overdragen van het startbewijs resulteert in het ongeldig verklaren van het startnummer.

Het wijzigen naar een kortere afstand is mogelijk tot en met donderdag 14 april 12.00 uur.

 

Tot uiterlijk vrijdag 8 april kan, na bijbetaling, naar een langere afstand worden gewijzigd. Wijzigingen ter plaatse zijn niet mogelijk.

Op zondag 17 april kun je tussen 13.00 en 17.00 uur ook nog inschrijven bij de registratie waar je ook je startnummer meteen kunt ophalen. Let op, de voorkeur geschiedt om via een telefonische betaling je inschrijving in orde te maken; via pinbetaling is ook mogelijk. De inschrijving voldoen middels contant geld is niet mogelijk.

Let op: daginschrijvingen op zondag zijn alleen beschikbaar als de wedstrijden nog niet zijn uitverkocht. We raden je dan ook aan om je inschrijving van te voren via de website in orde te maken.

  • Startnummer incl. timingchip
  • Voeding en drinken bij verschillende verzorgingsposten
  • Afgesloten parcours
  • Medaille (wanneer je finisht)

Deelnemers aan de Maastricht Marathon ontvangen naast bovengenoemde zaken ook een uniek finishershirt.

We raden iedereen aan, wanneer mogelijk, met de fiets te komen. Fietsen kunnen gestald worden op het evenemententerrein (Grasweide aan de Marathonweg in Maastricht). Met de bus kun je het beste uitstappen bij bushalte Geusseltbad. Vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de start- en finishlocatie. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je parkeren bij het MVV-stadion (de Geusselt). Dit ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de start.

Adres parkeergelegenheid: Terblijterweg, 6225 XW Maastricht

Adres start/finish: Marathonweg 1, Maastricht

Ja, je mag ook eigen voeding en drinken meenemen tijdens de wedstrijd. Deze kan echter niet worden aangereikt door onze vrijwilligers bij de verzorgingsposten of worden neergelegd op die plekken.

 

De wedstrijden kennen meerdere verzorgingsposten, te zien bij de parcoursen. Kijk hiervoor op de parcourskaarten.

Alleen de halve Marathon en Maastricht Marathon kennen een snel startvak. Verder wordt er niet gewerkt met startvakken.

Om 9.00 uur is de start van de Maastricht Marathon én de halve Marathon. Er wordt een “snel” startvak ingericht voor deelnemers die een tijd sneller dan 3 uur (marathon) of 1,5 uur (halve marathon) willen lopen. Bij de registratie geef je aan dat je in het snelle startvak wilt starten en ontvang je na vertoon van een bewijs deze tijd of sneller gelopen te hebben een markering op je startnummer. Het snelle startvak is te bereiken via de kant van de startboog. Atleten die hiervoor in aanmerking komen, kunnen tot 5 minuten vóór de start het startvak betreden. Voor alle andere atleten geldt wie het eerste in het startvak staat, staat vooraan.

Ja, er zijn douches en kleedruimtes beschikbaar bij het Geusseltbad. Dit slechts 3 minuten lopen vanaf het evenemententerrein.

Adres:
Discusworp 4

nl_NLNederlands